CORAAL

 

Boek Bestellen           Inkijk exemplaar

Bestel het boek voor € 24,50 (inclusief verzendkosten binnen Nederland) door een email te sturen met je naam en adresgegevens. (ISBN 9789048431489)

 

'Beelddenken en begripsdenken:
een wereld van verschil'

'Atlas van het beelddenken'

Iedereen wordt als beelddenker geboren – pas later leer je begripsdenken

Je begint je leven als beelddenker. Praten en logisch redeneren leer je tijdens de opvoeding en op school. Het begripsdenken neemt bij veel mensen al jong de plaats in van het oorspronkelijke intuïtieve beelddenken. Maar niet bij iedereen en bij niemand compleet.

Een boek voor alle volwassen

Met dit boek ontdek je of je zelf meer een beelddenker of begripsdenker bent en wat dat voor jou betekent in je privéleven en in je werk.

Verschillen in communiceren, ordenen, leren, werken

Met praktische voorbeelden en tips krijg je inzicht in de verschillen. Wat hoort typisch bij een beelddenker. Bijvoorbeeld met levendige voorbeelden verhalen vertellen. Een begripsdenker zet eerder de (kale) feiten op een rij. Beelddenkers kunnen niet altijd op het goede woord komen. Een aantal, maar lang niet iedereen, heeft moeite met taal (dyslexie).

Het boek leest als een atlas

Om het boek ook voor beelddenkers makkelijk toegankelijk te maken is het opgebouwd uit beeld en tekst. Elk onderwerp kent één beeld- en één bijbehorende tekstpagina. Net als in een atlas zijn alle thema’s ook los te bekijken/lezen. Je kan dus kris kras door het boek heen, eruit pikken wat je interesseert.

Voor wie?

Het boek is niet alleen voor beelddenkers maar ook voor collega’s, leidinggevenden, familie, coaches, trainers, docenten en iedereen die met hen in aanraking komen.

(Coach)gesprek, workshop of presentatie

De Atlas van het beelddenken kan een mooie aanleiding zijn voor een (coach)gesprek, workshop of presentatie. Neem daarvoor per e-mail of telefonisch (0570-608784) contact op met Coralien van Hattem.

Inkijkexemplaar
Inkijkexemplaar

Inhoudsopgave:

Auteurs:

Coralien van Hattem, Coraal

Coralien coacht en begeleidt beelddenkers. Haar praktische aanpak gaat uit van de eigen ervaring van de beelddenker. Zij laat ervaren dat beelddenken een positieve eigenschap is, maar ook tot onbegrip kan leiden bij anderen. Met dat inzicht en met praktische tips worden vaak nieuwe keuzes in werk en privé mogelijk. Zij geeft ook workshops en interactieve inleidingen over beelddenken.

Mechel Ensing, Beelddenkwerk

Zij ontwikkelt abstracte modellen en past deze concreet toe voor individu en organisatie. Kenmerkende uitspraken als 'alles stroomt...,' 'I am trusting the data of all my senses'en 'staan en slaan' leidden tot voordrachten en publicaties, altijd in woord en beeld.

<<<